Misia_1404

Misia_1404

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Migdałowa zupa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszna zupa na słodko dla każdego

Migdałowa zupa

Składniki:

Migdałowa zupa

 

Sposób przygotowania:

Migdałowa zupa
Migdały zalej gorącą wodą i odstaw na 10 min. Odcedź i obierz. Obrane dokładnie zmiel w młynku a lbo zetrzyj na tarce. Mleko wlej do garnka, dodaj cukier i cynamon, zagotuj. Wsyp zmielone migdały oraz rodzynki. Podgrzej, mieszając, aby migdały nie przywarły do dna. Zapraw śmietaną, usuń korę. Ryz ugotuj i nałóz do micek. Nalej zupę i udekoruj płatkami migdałowymi.

Tagi:

ryż