Dark Chocolate

Dark Chocolate

Starszy Kucharz
[Przepisów: 49]

Migdałowa zupa na Boże Narodzenie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Robię ją co roku od dawna. Weszła w kanon tradycyjnych świątecznych potraw.

Migdałowa zupa na Boże Narodzenie

Składniki:

Migdałowa zupa na Boże Narodzenie

 

  • 4 szklanki mleka
  • 25 dag. drobno zmielonych migdałów
  • 2 filiżanki gotowanego ryżu
  • 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego
  • ½ szklanki rodzynek
  • 3 łyżki cukru do smaku

 

Sposób przygotowania:

Migdałowa zupa na Boże Narodzenie

Aby przyrządzić migdałową zupę na Boże Narodzenie połącz wszystkie składniki, w ciepłym mleku. Nie doprowadź zupy do wrzenia. Podawaj ciepłą, w salaterkach. Możesz na wierzchu każdą z nich udekorować całymi migdałami lub płatkami migdałowymi. Smacznego!