Sposób przygotowania:
Orzechowe ciasteczka z mąką kukurydzianą
Mąki przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z masłem. Dodać żółtko, cukier puder, aromat migdałowy i zmielone orzechy nerkowca. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na 30-40 minut.
Następnie ciasto rozwałkować i foremką o dowolnym kształcie wykrawać ciasteczka ( można odbić wzorki pieczątką) . Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i włożyć na 10-12 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Upieczone ciasteczka ostudzić i ozdobić według uznania. Te ciasteczka są ozdobione czekoladą i kolorową posypką.
Następnie ciasto rozwałkować i foremką o dowolnym kształcie wykrawać ciasteczka ( można odbić wzorki pieczątką) . Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i włożyć na 10-12 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Upieczone ciasteczka ostudzić i ozdobić według uznania. Te ciasteczka są ozdobione czekoladą i kolorową posypką.