Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Migdałowe kulki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciastka dla wielbicieli migdałów

Migdałowe kulki

Składniki:

Migdałowe kulki

 

  • 40 dag migdały mielone,
  • 4 szt białka,
  • 35 dag cukier puder,
  • 1/2 łyżeczki aromat migdałowy,
  • 2 łyżki cukier

 

Sposób przygotowania:

Migdałowe kulki
Mielone migdały włożyć do miski, dodać cukier puder, białka, aromat i dokładnie wymieszać. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w cukrze i układać na przygotowanej blaszkę. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 20 minut w temp 150 stopni.