Sposób przygotowania:
Migdałowe kwiatki z cynamonem
Słupki migdałów dwukrotnie zmielić maszynką do mielenia mięsa. Dodać do nich gałkę muszkatołową i cynamon, wymieszać. Białka jaj ubić na sztywno. Dodawać do nich stopniowo cukier migdałowy i cukier puder, cały czas ubijać. Jak masa będzie już bardzo gęsta, wsypać do niej zmielone migdały i mąkę. Wymieszać i szybko zagnieść gładkie ciasto. Ciasto włożyć do woreczka foliowego, spłaszczyć i odłożyć do lodówki na godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm. Z ciasta wycinać foremką kwiatki (można wyciąć inne kształty). Ciastka układać na natłuszczonej blasze. Piec w 160 stopniach przez ok. 12 minut. Upieczone ciastka ostudzić i oprószyć cukrem pudrem.