Sposób przygotowania:
Migdałowe muffiny z mandarynkami, bez glutenuPrzygotowanie ciasta
Przygotowanie ciasta do muffinów rozpoczynamy od ubijania żółtek z cukrem na puszystą masę.
Do powstałej masy dodajemy mąkę migdałową, mąkę ziemniaczaną, otartą skórkę z 2 mandarynek i sok z mandarynek. Całość dokładnie mieszamy.
Na koniec ubijamy białka na sztywną pianę, którą delikatnie wmieszamy do ciasta.
Pieczenie muffinów
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni.
Ciasto przekładamy do 18 papierowych foremek na muffiny. Muffiny pieczemy 15-20 min. do tzw. suchego patyczka.
Upieczone muffiny odstawiamy do wystygnięcia na kratce.
Przygotowanie kremu
Ubijamy serek philadelphia z cukrem pudrem na puszysty krem. Do kremu dodajemy otartą skórkę z mandarynki. Całość dokładnie mieszamy.
Muffiny dekorujemy kremem i skórką z mandarynki.