Sposób przygotowania:
Muffiny z jabłkami
Do miski wrzucamy margarynę, dodajemy cukier, cukier waniliowy i wszystko razem ucieramy na gładką masę z dodatkiem szczypty soli. Następnie wbijamy po jednym jajku i dalej ucieramy. Mąkę przesiewamy, mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do miski- dokładnie mieszamy wszystko razem. Na końcu dodajemy mleko i starannie łączymy wszystkie składniki. Gotowe ciasto dzielimy na dwie części, a potem każdą część jeszcze na pół. Do jednej ćwiartki dodajemy kakao i mieszamy. Silikonowe foremki do muffinów dokładnie smarujemy masłem (papilotki do muffinów nie trzeba smarować masłem). Do tak przygotowanych foremek nakładamy trochę ciasta białego i odrobinę czarnego, żeby wszystkiego było mniej więcej do połowy. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy na kawałki. Cząstki jabłek nakładamy na muffinki i posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy przez 25 minut w temp. 200st. C. Gotowe muffinki można posypać cukrem pudrem.