Sposób przygotowania:
Truskawkowe muffiny z kruszonką
Muffinki: Roztapiamy masło. Truskawki kroimy w kosteczkę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. W osobnej misce mieszamy jogurt z olejkiem i roztopionym masłem. Dodajemy cukier i przesianą mąkę i krótko razem mieszamy (Uwaga! Ciasto wychodzi gęste).Dodajemy pokrojone truskawki i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do foremek ( u mnie silikonowe ).Kruszonka: Mieszamy razem mąkę i cukier. Dodajemy posiekane masło i rozcieramy palcami robiąc kruszonkę.Wsypujemy płatki migdałowe i kokos i razem mieszamy.Kładziemy na wierzch muffinek i leciutko dociskamy.Wkładamy do nagrzanego na 190C piekarnika na ok 20 - 25 minut.Smacznego!
MagdaMM
monikaT83
julcia12437