Sposób przygotowania:
Muffiny jagodowe z płatkami migdałów
Jagody opłukałam i dokładnie osączyłam na sicie. W jednej misce roztrzepałam jogurt z jajkami, olejem i sokiem z cytryny. Do drugiej miski przesiałam mąkę, wsypałam pozostałe składniki suche, wymieszałam. Do składników suchych wlałam składniki mokre i szybko zamieszałam, tylko do połączenia składników, ciasto nie musi, a nawet nie powinno być gładkie. Połowę osączonych jagód wymieszałam z łyżką mąki, dodałam do ciasta i delikatnie przemieszałam. Piekarnik rozgrzałam do 180 stopni z termo obiegiem. Foremkę na muffiny wyłożyłam częściowo papilotkami, częściowo silikonowymi foremkami – polecam jednak silikonowe. Ciasto rozłożyłam po równo do foremek, wierzch posypałam trzcinowym cukrem, pozostałymi jagodami i płatkami migdałowymi. Piekłam 15-20 minut do zrumienienia i suchego patyczka.
zewa
edytaha
Dzięki Ewciu :)