Sposób przygotowania:
Migdałowe naleśniki z seremETAP 1:
Do miski włożyć wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe czyli: mąkę pszenną tortową, szczyptę soli, cukier migdałowy, 1 łyżkę cukru zwykłego, 1 jajko i 1,5 szklanki mleka.
Wszystko zmiksować mikserem na niedużych obrotach aż ciasto nabierze jednolitej konsystencji i nie będzie grudek. Naleśniki smażyć na patelni na oleju z obu stron. Po usmażeniu wykładać na talerz. Powinno wyjść 5 naleśników o średnicy ok. 20-24 cm.
Naleśniki przestudzić. Ser wyłożyć do miski. Wsypać cukier waniliowy i 3 łyżeczki cukru zwykłego i dobrze wszystko wymieszać. Farszem smarować naleśniki i zwijać je w ruloniki.
Zwinięte naleśniki pokroić na połówki i ułożyć na patelni. Obsmażyć naleśniki z każdej strony i zdjąć na talerz. Posypać cukrem pudrem.