Sposób przygotowania:
Naleśniki z serem, śmietaną i ananasem
Do wysokiej miski wlewamy mleko, wodę, wsypujemy mąkę, wbijamy jajka i wszystko dokładnie miksujemy. Dodajemy łyżkę oliwy, mieszamy. Smażymy naleśniki.
Ser wykładamy do miski, dodajemy 2-3 łyżki śmietany i cukier waniliowy. Mieszamy. Smarujemy naleśniki serem, składamy na pół i jeszcze raz na pół.
Rozgrzewamy olej na patelni. Smażymy naleśniki przez kilka minut z obu stron.
Ananasa kroimy w kostkę. Naleśniki smarujemy z wierzchu śmietaną (może być jogurt naturalny) i posypujemy obficie owocami.
Ser wykładamy do miski, dodajemy 2-3 łyżki śmietany i cukier waniliowy. Mieszamy. Smarujemy naleśniki serem, składamy na pół i jeszcze raz na pół.
Rozgrzewamy olej na patelni. Smażymy naleśniki przez kilka minut z obu stron.
Ananasa kroimy w kostkę. Naleśniki smarujemy z wierzchu śmietaną (może być jogurt naturalny) i posypujemy obficie owocami.
mocsłodkości
lukrowanepierniczki