Sposób przygotowania:
Naleśniki z serem i sosem truskawkowymETAP 1:
CIASTO NALEŚNIKOWE: jajko, mleko i wodę umieścić w misce i ubić trzepaczką lub zmiksować mikserem. Dodać mąkę, szczyptę soli, ekstrakt z wanilii, wiórki kokosowe i dokładnie zmiksować.
Ciasto na naleśniki powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na około pół godziny. Jeśli będzie zbyt gęste, to należy dolać nieco mleka lub wody.
ETAP 2:
FARSZ DO NALEŚNIKÓW: ser rozgnieść widelcem, wymieszać z serkiem waniliowym, cukrem i zmiksować.
SOS TRUSKAWKOWY: opłukać, osuszyć i usunąć szypułki truskawek. Owoce przełożyć do misy rozdrabniacza, dodać cukier i używając trybu pulsacyjnego je rozdrobnić. Rozdrobnione truskawki wymieszać z jogurtem i śmietaną.
Na rozgrzaną patelnię spryskaną odrobiną oleju wlać porcję ciasta naleśnikowego, smażyć przez chwilę.
ETAP 3:
Następnie przewrócić na drugą stronę i smażyć do zrumienienia cienkie naleśniki. Smarować je serowym farszem i zwijać w rulony. Naleśniki podawać polane sosem truskawkowym.
SylaUla
anemon
Dziękuję i polecam, były pyszne.