Sposób przygotowania:
Milky Way
BISZKOPT:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, cały czas ubijać, dodawać żółtka i dalej ubijać. Powoli wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, lekko mieszając. Ciasto wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną tartą bułką. Piec ok. 25 min. w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Ostudzone ciasto podzielić na 2 części.
MASA MLECZNA:
Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym i ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, dodawać stopniowo ostudzone mleko, a następnie mleko w proszku. Gotową masę wyłożyć na połowę biszkoptu i przykryć drugą połową. Polać polewą czekoladową, można posypać wierzch wiórkami kokosowymi lub kolorową posypką.
POLEWA:
Czekoladę rozpuścić z mlekiem na małym ogniu.
SMACZNEGO :)
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, cały czas ubijać, dodawać żółtka i dalej ubijać. Powoli wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, lekko mieszając. Ciasto wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną tartą bułką. Piec ok. 25 min. w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Ostudzone ciasto podzielić na 2 części.
MASA MLECZNA:
Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym i ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, dodawać stopniowo ostudzone mleko, a następnie mleko w proszku. Gotową masę wyłożyć na połowę biszkoptu i przykryć drugą połową. Polać polewą czekoladową, można posypać wierzch wiórkami kokosowymi lub kolorową posypką.
POLEWA:
Czekoladę rozpuścić z mlekiem na małym ogniu.
SMACZNEGO :)