Sposób przygotowania:
Mille Fille z malinami i jagodami
Żółtka otrzeć z cukrem , dodać mąkę, cukier waniliowy i aromat. Mleko zagotować i połączyć z masą z żółtek. Gotować na małym ogniu aż powstanie konsystencja gęstego budyniu. Wystudzić masę. Arkusze ciasta filo pokroić na prostokątne kawałki.Orzechy i migdały posiekać drobno i uprażyć na suchej patelni. Masło roztopić w rondelku , połączyć z miodem i zagotować aż powstanie gładka masa. Połowę prostokątów z ciasta filo położyć na wysmarowanej masłem blaszce. Posmarować pędzelkiem połowę prostokątów z ciasta , posypać uprażonymi orzechami i przyłożyć drugą połową prostokątów tworząc całość. Piec w temp. 150 stopni przez 5 minut. Upieczone zdjąć na ręcznik papierowy i wystudzić. Śmietankę ubić z fixem , połączyć mikserem z masą. Połowę zmiksować z malinami , zostawiając parę do dekoracji. Na wystudzone ciasto układamy masę, owoce, ciasto , drugą masę , owoce i przykrywamy trzecim prostokątem z ciasta. Dekorujemy i podajemy z lodami lub sosem waniliowym.