Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Minestrone Teresy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

zawsze zajadam się tą zupką u kumpeli jest rewelacyjna

Minestrone Teresy

Składniki:

Minestrone Teresy

 

  • 250 g marchewki
  • 250 g brukwi
  • 150 g słoniny
  • 1/8 główki włoskiej kapusty
  • 250 g pomidorów
  • 2 cebule
  • 2 pory
  • 3 ząbki czosnku
  • mięso z drobiu
  • 150 g makaronu
  • 3 ziemniaki
  • 1/2 l rosołu
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Minestrone Teresy
Wszystkie jarzyny, z wyjątkiem pomidorów, pokrojone w drobne paseczki poddusić na oliwie i zalać bulionem. Po zagotowaniu dodać pokrojone mięso drobiowe i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować przez 20 minut. Dodać drobny makaron i przyprawy. Gotować na dużym ogniu 10 minut, potem dodać czosnek, posiekaną natkę, pokrojoną w kostkę i lekko przyrumienioną słoninę. Ugotowana zupa powinna być zawiesista.

Tagi:

mięso makaron