Sposób przygotowania:
Mini deserki
Deser jogurtowy Każdą galaretkę rozpuszczamy oddzielnie w jednej szklance wody.Następnie ubijamy śmietanę kremówkę stopniowo dodajemy jogurt naturalny na końcu rozpuszczoną żelatynę. Do foremki dodajemy łyżkę galaretki pomarańczowej gdy stężeje łyżkę masy jogurtowej - łyżkę galaretki truskawkowej - łyżka masy jogurtowej - łyżka galaretki agrestowej. Odstawić do zastygnięcia ( Z tej porcji składników robię kilka taki deserków) Deserek truskawkowy Miksujemy truskawki i mieszamy z ubitą śmietaną kremówką przelewamy do foremki odstawiamy do zastygnięcia Deserek galaretki Każdy rodzaj galaretki rozpuszczamy osobno w jednej szklance wody i lekko tężejące kładziemy po jednej łyżce partiami odstawiamy do całkowitego zastygnięcia. (Można pokroić bardzo drobno owoce dodać do galaretek) Deserek tiramisu Serek mascarpone przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.Na spód foremki łamiemy mały kawałek biszkoptu moczymy w kawie na wierzch za pomocą szprycy kładziemy serek i posypujemy startą czekoladą.
Noruas
Przy najbliższej okazji wykorzystam :)
marietta