Sposób przygotowania:
Mini murzynki
Masło wraz cukrem i wodą rozpuszczam. Do rozpuszczonych składników dodaje kakao. Mieszam.
Studzę.
Białka oddzielam od żółtek. Do wystudzonej masy dodaję po jednym żółtku. Miksuję. Dodaje mąkę i proszek do pieczenia. Miksuję. Zimne białka ubijam na sztywno. Dodaje do masy.
W formie do pieczenia układam po dwie łyżki ciasta. Piekę około 10 minut w 180 stopniach. Studzę.
Czekoladę łamię na kawałki. Rozpuszczam w kąpieli wodnej. Wystudzone ciasta polewam rozpuszczoną czekoladą. Dowolnie dekoruje.
Studzę.
Białka oddzielam od żółtek. Do wystudzonej masy dodaję po jednym żółtku. Miksuję. Dodaje mąkę i proszek do pieczenia. Miksuję. Zimne białka ubijam na sztywno. Dodaje do masy.
W formie do pieczenia układam po dwie łyżki ciasta. Piekę około 10 minut w 180 stopniach. Studzę.
Czekoladę łamię na kawałki. Rozpuszczam w kąpieli wodnej. Wystudzone ciasta polewam rozpuszczoną czekoladą. Dowolnie dekoruje.