Sposób przygotowania:
Murzynek z serem
Ciasto;
Margaryna lub masło, cukier, wodę i kakao zagotować i ostudzić. Do ostudzonej masy dodać żółtka, olejek rumowy i wodę, wymieszać odlać 1/4 szklanki na polewę.
Z białek ubić pianę wlać do masy, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać do połączenia składników. Ciasto przelać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Średnica tortownicy 19 cm.
Następnie łyżeczką nakładać przygotowany wcześniej ser biały i wkładać do masy na murzynek robiąc coś w rodzaju kulek.
Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec do suchego patyczka około 40 - 50 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto polać odłożoną wcześniej masą.
Masa serowa:
Ser biały zmielić następnie utrzeć z budyniem śmietankowym (proszek), cukrem i cukrem waniliowym oraz żółtkami na puszystą masę.
Margaryna lub masło, cukier, wodę i kakao zagotować i ostudzić. Do ostudzonej masy dodać żółtka, olejek rumowy i wodę, wymieszać odlać 1/4 szklanki na polewę.
Z białek ubić pianę wlać do masy, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać do połączenia składników. Ciasto przelać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Średnica tortownicy 19 cm.
Następnie łyżeczką nakładać przygotowany wcześniej ser biały i wkładać do masy na murzynek robiąc coś w rodzaju kulek.
Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec do suchego patyczka około 40 - 50 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto polać odłożoną wcześniej masą.
Masa serowa:
Ser biały zmielić następnie utrzeć z budyniem śmietankowym (proszek), cukrem i cukrem waniliowym oraz żółtkami na puszystą masę.
gusia1000