Sposób przygotowania:
Murzynek z nutellą
Margarynę, cukier, kakao, nutellę i wodę zagotować. Wyłączyć gaz. Odlać z tego pół szklanki na polewę.
Do wystudzonej masy dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko razem zmiksować do połączenia składników. Białka ubić na sztywno, dodać do masy. Zmiksować chwile na najniższych obrotach miksera.
Ciasto przełożyć do tortownicy, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Piec w temperaturze 180 stopni, około 1 godzinę.
Po wystudzeniu, ściąć górę ciasta i pokruszyć. Wierzch ciasta, polać odlaną wcześniej polewą.
Na polewę posypać pokruszone ciasto. Delikatnie docisnąć.
Do wystudzonej masy dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko razem zmiksować do połączenia składników. Białka ubić na sztywno, dodać do masy. Zmiksować chwile na najniższych obrotach miksera.
Ciasto przełożyć do tortownicy, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Piec w temperaturze 180 stopni, około 1 godzinę.
Po wystudzeniu, ściąć górę ciasta i pokruszyć. Wierzch ciasta, polać odlaną wcześniej polewą.
Na polewę posypać pokruszone ciasto. Delikatnie docisnąć.
redakcja
SylaUla