Sposób przygotowania:
Mini murzynki z dżemem
Miękką margarynę umieścić w misce, dodać oba cukry i ucierać mikserem. Następnie dodawać po jednym jajku i nadal ucierać, masa będzie wyglądała jakby była zwarzona ale to nic nie szkodzi. Gdy margaryna utrze się z cukrem dodać dżem ( przepis na dżem można znaleźć w moich przepisach ) i wymieszać. Następnie do miski z masą przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia i kakao i wszystko połączyć na jednolitą masę. We wgłębienia formy do muffinek włożyć foremki silikonowe lub papilotki i napełniać je maksymalnie do 3/4 wysokości ( mi wyszło 20 porcji ). Blachę z ciastem murzynkowym wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec 30 minut. Upieczone murzynki wyjąc z foremek silikonowych ( z papilotek nie ma potrzeby ) i lekko przestudzić po czym posypać cukrem pudrem.