Sposób przygotowania:
Mini pączusie serowe
1. Do głębokiej miski przesiać mąkę, wrzucić serek i jajka, dodać cukier wanilinowy i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać, tak by powstała gładka masa bez grudek.
2. Smalec roztopić w głębokiej patelni lub w garnku, zaczekać, aż dobrze się rozgrzeje.
3. Za pomocą dwóch łyżek formować kulki z ciasta: Na łyżkę nabrać ciasto (około 3/4 łyżki) i wyrównać kulkę drugą łyżką. Ostrożnie zgarniać ciasto na patelnię z rozgrzanym smalcem.
4. Pączki smażyć partiami, w odstępach, nie mogą się posklejać (rosną na patelni) przez około 2-3 minuty z każdej strony (do zrumienienia) na wolnym ogniu. Wyjmować łyżką cedzakową, odsączać na papierowym ręczniku.
Gotowe posypać cukrem pudrem. Smacznego!
2. Smalec roztopić w głębokiej patelni lub w garnku, zaczekać, aż dobrze się rozgrzeje.
3. Za pomocą dwóch łyżek formować kulki z ciasta: Na łyżkę nabrać ciasto (około 3/4 łyżki) i wyrównać kulkę drugą łyżką. Ostrożnie zgarniać ciasto na patelnię z rozgrzanym smalcem.
4. Pączki smażyć partiami, w odstępach, nie mogą się posklejać (rosną na patelni) przez około 2-3 minuty z każdej strony (do zrumienienia) na wolnym ogniu. Wyjmować łyżką cedzakową, odsączać na papierowym ręczniku.
Gotowe posypać cukrem pudrem. Smacznego!