Sposób przygotowania:
Mini pizze z grilowanymi warzywkami
Mąkę ugniatamy z wodą, dodajemy drożdże, 1 łyżkę oliwy oraz cukier, ugniatamy tak by rozprowadziło się po całym cieście. Odstawiamy na godzinę. W tym czasie myjemy i obieramy warzywa. Następnie za pomocą obieraczki tniemy na cienkie plastry. Pomidora zaś kroimy w ćwiartki. Nakładamy na tacę, polewamy oliwą i grillujemy korzystając ze specjalnej opcji w mikrofali (oczywiście można też użyć grilla). Z ciasta formujemy małe pizze. Smarujemy każdą ketchupem. Można na co którą położyć salami, a następnie przykryć warzywkami. Pieczemy 15 minut w 175 st. Przed podaniem ozdabiamy rzeżuchą.
jaNina
miroslawaagata
kołczu
miroslawaagata napisał(a):
Noruas
Bo ketchup był po ręką, a sos nie :P A że siedziałam cały dzień w kuchni to już mi się kombinować nie chciało :)
Z resztą co w nim złego? Może być domowe roboty. A przepis można dowolnie zmieniać :)
edytaha
Ja zazwyczaj smaruję ketchupem i jakoś nie zauważyłam, żeby moja pizza na tym traciła. Zresztą co za różnica kupny ketchup, czy kupny sos? No, może w ilości dodatków smakowych ;)
Świetne pizzerinki, chętnie jedną chapnę :)