Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Mini pizze z grilowanymi warzywkami

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne i zdrowa przegryzka

Mini pizze z grilowanymi warzywkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mini pizze z grilowanymi warzywkami

 

 

Sposób przygotowania:

Mini pizze z grilowanymi warzywkami
Mąkę ugniatamy z wodą, dodajemy drożdże, 1 łyżkę oliwy oraz cukier, ugniatamy tak by rozprowadziło się po całym cieście. Odstawiamy na godzinę. W tym czasie myjemy i obieramy warzywa. Następnie za pomocą obieraczki tniemy na cienkie plastry. Pomidora zaś kroimy w ćwiartki. Nakładamy na tacę, polewamy oliwą i grillujemy korzystając ze specjalnej opcji w mikrofali (oczywiście można też użyć grilla). Z ciasta formujemy małe pizze. Smarujemy każdą ketchupem. Można na co którą położyć salami, a następnie przykryć warzywkami. Pieczemy 15 minut w 175 st. Przed podaniem ozdabiamy rzeżuchą.
Mini pizze z grilowanymi warzywkami
Ugniatamy ciasto dodając następnie cukier i drożdże
Mini pizze z grilowanymi warzywkami
Grillujemy warzywka w mikrofali lub za pomocą specjalnego urządzenia
Mini pizze z grilowanymi warzywkami
Z ciasta przygotowujemy kształt małej pizzy
Mini pizze z grilowanymi warzywkami
Układamy na blaszce i pieczemy przez 15 minut