Sposób przygotowania:
Mini schab ze śliwkamiETAP 1:
![Mini schab ze śliwkami Mini schab ze śliwkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mini-schab-ze-sliwkami-457141.jpg)
Śliwki wrzucamy do szklanki z wrzątkiem i pozostawiamy na ok. 10 minut.
Każdy plaster schabu rozbijamy tłuczkiem i z obu stron przyprawiamy solą i pieprzem.
ETAP 2:
![Mini schab ze śliwkami Mini schab ze śliwkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mini-schab-ze-sliwkami-457142.jpg)
Śliwki odsączamy z wody i układamy po 3 sztuki na brzegu każdego plastra schabu.
Zwijamy w ciasne rulony.
ETAP 3:
![Mini schab ze śliwkami Mini schab ze śliwkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mini-schab-ze-sliwkami-457143.jpg)
Każdą zwiniętą roladkę owijamy dwoma plasterkami boczku.
Smażymy na wolnym ogniu z każdej strony na rumiano.