donia1219

donia1219

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Schab ze śliwką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Schab ze śliwką jest idealny zarówno jak i na zimno np.na kanapkę jak i na ciepło. np do obiadu! Super, klasyczne, proste danie.

Schab ze śliwką

Składniki:

Schab ze śliwką

 

Sposób przygotowania:

Schab ze śliwką
Schab obieramy z wszelkiego tłuszczu, żyłek itd. Przez cały schab robimy dziurę i wkładamy do niego śliwki.

Nacieramy go olejem z majerankiem , solą, pieprzem i papryką.

Wkładamy schab do naczynia żaroodpornego, piekarnik nastawiamy na 200 stopni i pieczemy schab półtorej godziny.

Po ostygnięciu wykładamy z naczynia żaroodpornego i kroimy w plastry. Smacznego!