Sposób przygotowania:
Gotowany schab ze śliwką
Schab myję, czyszczę z żyłek i niedoskonałości, robię w nim dziurke i nabijam w nią śliwki. Schab nacieram delikatnie sola morską wraz z pieprzem.
W garnku zagotowuje wodę, lekko jeszcze ją dosalam dodaję ziele angielskie i liście laurowe.
Gdy woda się zagotowała wrzucam do niej nasz schab, gotuję przez 2 godziny na wolnym ogniu co jakiś czas go przewracając.
Gotowy schab wyjmuję z wody, odsączam wodę, wykładam do naczynia by ostygło. Kroję.
smacznego.
W garnku zagotowuje wodę, lekko jeszcze ją dosalam dodaję ziele angielskie i liście laurowe.
Gdy woda się zagotowała wrzucam do niej nasz schab, gotuję przez 2 godziny na wolnym ogniu co jakiś czas go przewracając.
Gotowy schab wyjmuję z wody, odsączam wodę, wykładam do naczynia by ostygło. Kroję.
smacznego.