Sposób przygotowania:
Mini-serniczki kajmakowe na biszkoptach
1. Masa serowa: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i miksujemy na puszystą masę, wlewamy kremówkę, wsypujemy budynie w proszku i dalej miksujemy, dodajemy kajmak i ser i miksujemy do dokładnego połączenia się składników. Masa jest dość rzadka. ale taka mam być i nie należy się martwić.
2. Do pieczenia: Formę do pieczenia muffinek wykładamy papierowymi papilotkami, na dno każdej wkładamy po jednym biszkopcie i zalewamy masą serową.
3. Pieczenie: Serniczki pieczemy w temperaturze 160 stopni do zrumienienia przez około 60 minut, upieczone studzimy i podajemy.
4. Smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 20 sztuk mini-serniczków.
Budynie bez cukru i na pół litra mleka każdy.
Inny ser należy zmielić co najmniej trzy razy.
2. Do pieczenia: Formę do pieczenia muffinek wykładamy papierowymi papilotkami, na dno każdej wkładamy po jednym biszkopcie i zalewamy masą serową.
3. Pieczenie: Serniczki pieczemy w temperaturze 160 stopni do zrumienienia przez około 60 minut, upieczone studzimy i podajemy.
4. Smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 20 sztuk mini-serniczków.
Budynie bez cukru i na pół litra mleka każdy.
Inny ser należy zmielić co najmniej trzy razy.
SylaUla
Babeczka35
Bardzo je polecam :)
Szeptucha
Babeczka35
Bardzo polecam :)
Babeczka35
Dziękuję :)
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję :)