Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Mini-serniczki kajmakowe na biszkoptach

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne małe serniczki, idealne na podwieczorek, bardzo polecam. Mają lekko kajmakowy smak i są upieczone na biszkoptach. Szybkie do wykonania. Smacznego.

Mini-serniczki kajmakowe na biszkoptach

Składniki:

Mini-serniczki kajmakowe na biszkoptach

Masa serowa:

  • 50 dag sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku )
  • 3 małe jajka
  • pół szklanki cukru
  • pół szklanki śmietanki kremówki 30 %
  • 2 kopiaste łyżki masy krówkowej o smaku kajmaku
  • 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy )

Dodatkowo:

  • 20 sztuk okrągłych biszkoptów

Sposób przygotowania:

Mini-serniczki kajmakowe na biszkoptach
1. Masa serowa: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i miksujemy na puszystą masę, wlewamy kremówkę, wsypujemy budynie w proszku i dalej miksujemy, dodajemy kajmak i ser i miksujemy do dokładnego połączenia się składników. Masa jest dość rzadka. ale taka mam być i nie należy się martwić.

2. Do pieczenia: Formę do pieczenia muffinek wykładamy papierowymi papilotkami, na dno każdej wkładamy po jednym biszkopcie i zalewamy masą serową.

3. Pieczenie: Serniczki pieczemy w temperaturze 160 stopni do zrumienienia przez około 60 minut, upieczone studzimy i podajemy.

4. Smacznego życzę.

Rady:

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.

Z przepisu wychodzi 20 sztuk mini-serniczków.

Budynie bez cukru i na pół litra mleka każdy.

Inny ser należy zmielić co najmniej trzy razy.