Ewa

Ewa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Mini tarty z kiszoną kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne połączenie smakowe kiszonej, przesmażonej kapusty, suszonych pomidorów, parmezanu i koperku.

Mini tarty z kiszoną kapustą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mini tarty z kiszoną kapustą

 

  • Składniki (na 2 mini tarty):
  • płat ciasta francuskiego
  • 500 g kiszonej kapusty
  • 10 suszonych pomidorów
  • 2 łyżki oliwy spod suszonych pomidorów
  • 5 plastrów szynki z indyka
  • sól
  • pieprz
  • koperek
  • 2 łyżki startego parmezanu

 

Sposób przygotowania:

Mini tarty z kiszoną kapustą
Kapustę kiszoną siekamy, przekładamy na rozgrzaną oliwę spod suszonych pomidorów. Smażymy, aż nieco zmięknie, doprawiamy solą i pieprzem. Z ciasta francuskiego wykrawamy dwa okrągłe placki- przyda się do tego mały talerzyk. Na każdym z nich za pomocą noża rysujemy rant- ważne, żeby zrobić nacięcie, ale ciasta na przeciąć. Rant pozostanie czysty- na środek wykładamy farsz. Zaczynam od startego parmezanu- po jednej łyżce na każdy placek. Na ser wykładamy podsmażoną kapustę. Następnie pomidory i dekoracyjnie indyka- ładnie wyglądają "różyczki". Całość pieczemy ok. 20 minut, 200 stopni, termoobieg. Gotowe tarty posypujemy posiekanym koperkiem. Smacznego!
Mini tarty z kiszoną kapustą
Etap 1 Mini tarty z kiszoną kapustą - wycinanie ciasta
Mini tarty z kiszoną kapustą
Etap 2 Mini tarty z kiszoną kapustą - robienie rantu
Mini tarty z kiszoną kapustą
Etap 3 Mini tarty z kiszoną kapustą - wykładanie farszu
Mini tarty z kiszoną kapustą
Etap 4 Mini tarty z kiszoną kapustą - przekrój