Sposób przygotowania:
Mini torcik naleśnikowy z bitą śmietanąKROK 1
Do miski wbić jajka, dodać jogurt, masło, cukier i proszek do pieczenia. Całość zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
KROK 2
Do masy dodać mąkę i ponownie połączyć składniki.
KROK 3
Na małym ogniu smażyć mniej więcej równe placuszki po około 2minuty na każdej stronie.
KROK 4
Usmażone placki odstawić do ostudzenia.
W tym czasie śmietankę kremówkę ubić na sztywną pianę, a czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Banana można pokroić w plasterki lub ćwiartki.
KROK 5
Naleśniki przełożyć bitą śmietaną i ułożyć warstwowo w kształcie małego tortu.
KROK 6
Na wierzch placuszków nałożyć małą łyżeczkę bitej śmietany, banany i garstkę borówek. Całość polać dużą łyżką rozpuszczonej gorzkiej czekolady. Smacznego :)