Sposób przygotowania:
Naleśniki z grillowanym ananasemETAP 1:
Zaczynamy od przygotowania ciasta naleśnikowego.
Do dużej miski wbijamy jajka, dodajemy sól i ubijamy za pomocą trzepaczki. Dolewamy mleko, wodę zwykłą i gazowaną i mieszamy.
Dosypujemy obie mąki i po dokładnym wymieszaniu dolewamy olej. Mieszamy i odstawiamy ciasto na 15 minut.
ETAP 2:
Ananasa kroimy na plastry, następnie każdy plaster na ćwiartki i każdą ćwiartkę obieramy ze skórki.
ETAP 3:
Przygotowanego wcześniej ananasa grillujemy po kilka minut z każdej strony. Możemy to zrobić na zwykłym grillu, grillu elektrycznym, lub zwykłej patelni grillowej.
ETAP 4:
Biały ser przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Dodajemy jogurt i oba cukry, dokładnie mieszamy. Następnie bierzemy kilka kawałków ananasa (4-6), kroimy je na drobniutką kostkę i dodajemy do sera.
Dokładnie mieszamy.
ETAP 5:
Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki. Wylewamy porcję ciasta na patelnię, dokładnie rozprowadzamy po powierzchni i smażymy kilka minut z każdej strony.
ETAP 6:
Usmażone naleśniki smarujemy serem, zawijamy i podajemy z kawałkami grillowanego ananasa.