Sposób przygotowania:
Torcik naleśnikowy
Ciasto naleśnikowe: Jajka wybić do miski,dodać szczyptę soli i zmiksować.Następnie wlać mleko oraz wodę. Ponownie zmiksować.Wsypać mąkę,cukier puder oraz kisiel wiśniowy. Wymieszać do uzyskania ciasta naleśnikowego.Patelnię natłuścić i rozgrzać.Smażyć naleśniki z obu stron.Po usmażeniunaleśników,ostudzić.
Krem czekoladowy rozrobić według przepisu na opakowaniu. Masa serowa: Ser rozkruszyć widelcem.Dodać cukier oraz serek waniliowy.Zmiksować. Masa płynna kakaowa: Margarynę roztopić,wsypać cukier oraz kakao.Dokładnie wymieszać chwilkę podgrzewając.
Polewa: Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić.Dodać śmietanę i wymieszać na jednolitą masę. Dodatkowo; Bitą śmietanę rozrobić według przepisu na opakowaniu.
Naleśniki smarować po kolei jak tort masami:czekoladową następnie serową i płynną kakaową.Do uzyskania odpowiedniej wielkości torciku.Pozostałym kremem czekoladowym obłożyć torcik na około.Na wierzch polać polewą czekoladową. Przyozdobić bitą śmietaną,perełkami oraz posypką czekoladową.Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Krem czekoladowy rozrobić według przepisu na opakowaniu. Masa serowa: Ser rozkruszyć widelcem.Dodać cukier oraz serek waniliowy.Zmiksować. Masa płynna kakaowa: Margarynę roztopić,wsypać cukier oraz kakao.Dokładnie wymieszać chwilkę podgrzewając.
Polewa: Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić.Dodać śmietanę i wymieszać na jednolitą masę. Dodatkowo; Bitą śmietanę rozrobić według przepisu na opakowaniu.
Naleśniki smarować po kolei jak tort masami:czekoladową następnie serową i płynną kakaową.Do uzyskania odpowiedniej wielkości torciku.Pozostałym kremem czekoladowym obłożyć torcik na około.Na wierzch polać polewą czekoladową. Przyozdobić bitą śmietaną,perełkami oraz posypką czekoladową.Wstawić do lodówki do schłodzenia.
marietta