Sposób przygotowania:
Mini zapiekanki makaronowe na zielonoETAP 1:
Seler naciowy pokroić w malutką kosteczkę. Szczypiorek posiekać, podobnie postąpić z kapustą.
Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić szczypior i seler. Zeszklić.
ETAP 2:
Następnie dodać szpinak ( nie rozmrożony) i dusić aż kulki szpinaku rozpadną się. Dodać posiekaną kapustę i dusić całość do miękkości warzyw. Doprawić do smaku sosem oraz pozostałych składników. Wymieszać i po dwóch minutach zdjąć z ognia. Ostudzić.
ETAP 3:
W małej miseczce roztrzepać jajko. Dodać serek wiejski i wymieszać.
ETAP 4:
Na blachę od piekarnika wyłożyć papier do pieczenia. Ułożyć ringi o średnicy 9 cm. Na spód ułożyć czubatą łyżkę makaronu, wyrównać. Dać farsz warzywny i znów makaron. Układać warstwami, powinny być 3 warstwy makaronu i 2 warzyw. Posypać po wierzchu tartą mozzarellą. Zapiekać w 180 st około 20-25 minut, smacznego!
Di bloguje
monikaT83