Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 337]

Placki ziemniaczane inaczej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne i chrupiące placki ziemniaczane urozmaicone czerwoną cebulą, ziołami i świeżą natką pietruszki.

Placki ziemniaczane inaczej

Składniki:

Placki ziemniaczane inaczej

 

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczane inaczej
1. Ziemniaki obrać, wymyć, osuszyć. Połowę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a połowę na małych. Odcisnąć dokładnie z nadmiaru wody. Dodać startą na małych oczkach białą cebulę, posiekaną w drobną kostkę cebulę czerwoną oraz drobno posiekaną natkę. Wbić jaja, wsypać mąkę i przyprawy. Dokładnie wymieszać.

2. Na rozgrzany olej łyżką nakładać placki i smażymy po 3-4 minuty z każdej strony (aż ładnie się zrumienią). Odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i podawać od razu gorące.