Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane inaczej
1. Ziemniaki obrać, wymyć, osuszyć. Połowę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a połowę na małych. Odcisnąć dokładnie z nadmiaru wody. Dodać startą na małych oczkach białą cebulę, posiekaną w drobną kostkę cebulę czerwoną oraz drobno posiekaną natkę. Wbić jaja, wsypać mąkę i przyprawy. Dokładnie wymieszać.
2. Na rozgrzany olej łyżką nakładać placki i smażymy po 3-4 minuty z każdej strony (aż ładnie się zrumienią). Odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i podawać od razu gorące.
2. Na rozgrzany olej łyżką nakładać placki i smażymy po 3-4 minuty z każdej strony (aż ładnie się zrumienią). Odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i podawać od razu gorące.
gosiapiotrek23