Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z mielonym i cukinią
Makaron spaghetti gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i studzimy. Pomidor myjemy i kroimy w plastry, po czym układamy na dnie wysmarowanego margaryną naczynia żaroodpornego. Na pomidorach układamy makaron. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy przez chwilę na dwóch łyżkach oliwy. Do cebuli dodajemy mielone i dalej podsmażamy. Cukinię obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do mielonego. Podsmażamy dalej. Na koniec dodajemy ketchup, koncentrat pomidorowy i przyprawy: sól, pieprz oraz ostrą paprykę. Całość dokładnie mieszamy i podsmażamy ok. 10 minut. Farsz mięsny wykładamy na makaron. Zapiekankę posypujemy startym na tace żółtym serem. Zapiekamy ok. 30 minut.