patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Mini zapiekanki z tuńczykiem i cheddarem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne mini zapiekanki z tuńczykiem, czerwoną cebulą, ogórkiem i serem cheddar. Z musztardą. Polecam.

Mini zapiekanki z tuńczykiem i cheddarem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mini zapiekanki z tuńczykiem i cheddarem

 

  • 4 chlebki lub tosty
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 1 puszka tuńczyka stek w oleju
  • 3 ogórki konserwowe
  • 10 dag sera żółtego cheddar
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki majonezu

Dodatkowo

Sposób przygotowania:

Mini zapiekanki z tuńczykiem i cheddarem
Do miski przekładam odcedzonego tuńczyka. Ja zawsze używam tuńczyka stek w oleju.

Ogórki kroję w kostkę. Czerwoną cebulę obieram i kroję drobno.

Do tuńczyka dodaję pozostałe składniki oraz ser tarty cheddar.

Na koniec dodaję musztardę oraz majonez. Doprawiam. Mieszam.

Na chlebek kładę porcję farszu. Ja użyłam chlebka do kanapek mini. Można użyć chlebka tostowego.

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia przekładam kanapki.

Piekę ok 5 min w 180 stopniach do roztopienia sera.

Jem podane ze szpinakiem świeżym lub rukolą.
Mini zapiekanki z tuńczykiem i cheddarem
Skladniki łącze ze sobą. Dodaję tarty cheddar.
Mini zapiekanki z tuńczykiem i cheddarem
Dodaję musztardę oraz majonez, sól i pieprz do smaku.

Tagi:

zapiekanki