Sposób przygotowania:
Mini zapiekanki z tuńczykiem i cheddarem
Do miski przekładam odcedzonego tuńczyka. Ja zawsze używam tuńczyka stek w oleju.
Ogórki kroję w kostkę. Czerwoną cebulę obieram i kroję drobno.
Do tuńczyka dodaję pozostałe składniki oraz ser tarty cheddar.
Na koniec dodaję musztardę oraz majonez. Doprawiam. Mieszam.
Na chlebek kładę porcję farszu. Ja użyłam chlebka do kanapek mini. Można użyć chlebka tostowego.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia przekładam kanapki.
Piekę ok 5 min w 180 stopniach do roztopienia sera.
Jem podane ze szpinakiem świeżym lub rukolą.
Ogórki kroję w kostkę. Czerwoną cebulę obieram i kroję drobno.
Do tuńczyka dodaję pozostałe składniki oraz ser tarty cheddar.
Na koniec dodaję musztardę oraz majonez. Doprawiam. Mieszam.
Na chlebek kładę porcję farszu. Ja użyłam chlebka do kanapek mini. Można użyć chlebka tostowego.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia przekładam kanapki.
Piekę ok 5 min w 180 stopniach do roztopienia sera.
Jem podane ze szpinakiem świeżym lub rukolą.
Karolina Dędys
Artur Gonera