Sposób przygotowania:
Zapiekanka z makaronu i tuńczykaETAP 1:
Makaron gotujemy all dente w osolonym wrzątku, odcedzamy przelewamy zimną wodą, zostawiamy do osączenia, następnie mieszamy z tuńczykiem z puszki razem z zalewą i ziołami śródziemnomorskimi.
ETAP 2:
Na patelni rozgrzewamy oliwę dodajemy posiekaną cebulę oraz suszone pomidory, przesmażamy 3-5 minut, po czym mieszamy z makaronem,dodajemy posiekaną drobno paprykę czerwoną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Sos:
Serek mascarpone ucieramy ze śmietanką i solą , polewamy zapiekankę i mieszamy.
ETAP 4:
Całość posypujemy startym na drobniutkich oczkach serem żółtym, zapiekamy 20 minut w nagrzanym piekarniku do 170*c.
Marika-
2milutka
dziękuję!
Holly
2milutka
przykrywam folią aluminiową pod koniec pieczenia i problem z głowy :)
misia5
2milutka
Zapraszam!