Sposób przygotowania:
Pizza z boczkiem, czerwoną papryką i pieczarkami
Do miski wkładamy składniki na ciasto i zagniatamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce.
W międzyczasie czosnek i cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy i wycieramy papierowym ręcznikiem, usuwamy pestki i kroimy w kostkę.
Boczek kroimy w kosteczkę. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w wzdłuż na mniejsze części.
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy wyrośnięte ciasto. Delikatnie rozciągamy na dnie blaszki i formujemy rant. Ciasto smarujemy ketchupem i układamy kolejne warstwy : połowa sera, cebula i czosnek, boczek, posypujemy przyprawami, pieczarki, papryka, reszta sera i ketchup, posypujemy przyprawami.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 - 40 minut, aż ciasto będzie lekko brązowe.
Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki lub pokrojonym szczypiorkiem.
W międzyczasie czosnek i cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy i wycieramy papierowym ręcznikiem, usuwamy pestki i kroimy w kostkę.
Boczek kroimy w kosteczkę. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w wzdłuż na mniejsze części.
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy wyrośnięte ciasto. Delikatnie rozciągamy na dnie blaszki i formujemy rant. Ciasto smarujemy ketchupem i układamy kolejne warstwy : połowa sera, cebula i czosnek, boczek, posypujemy przyprawami, pieczarki, papryka, reszta sera i ketchup, posypujemy przyprawami.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 - 40 minut, aż ciasto będzie lekko brązowe.
Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki lub pokrojonym szczypiorkiem.