Sposób przygotowania:
Mintaj pieczony.
1.Filety mintaja układam na blasze do pieczenia, na papierze do pieczenia. 2.Przygotowuję (nie wiem jak to nazwać fachowo) sos, czyli to co będzie na górze ryby: do koncentratu dodaję ok. 4 łyżek oliwy, przyprawy (po łyżeczce każdej), szczyptę cukru i soli. Mieszam dokładnie. Ma być gęsty. 3.Sos nakładam na rybę, tak aby „przykleił” się do góry mintaja. 4.Biorę sitko, wsypuję do niego mąkę i oprószam rybę z sosem. 5.Piec rozgrzewam do 160 stopni i piekę ok. 25 minut.6.Otwieram piec aby wypuścic parę, która powstała z rozmrożenia ryby. 7.Ponownie zamykam piec i włączam opcje grilowania na kolejneok. 15 minut. 8.Ryba jest gotowa gdy wizualnie jest jej o połowę mniej i gdy sos wygląda jak plastikowa pokrywa JJ. Przepis banalnie łatwy. Zupełnie niemęczący. Smaczny i zdrowy. Niedrogi. Na zdjęciu z frytkami i wiejską surówką (kapusta, marchewka, cebulka)