EwciaBabcia

EwciaBabcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Kostki z mintaja w ziołach pieczone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna wersja obiadowa mintaja. Kostki z mintaja są bez ości i widać w nich całe kawałki mięsa. Po przygotowaniu jest super.

Kostki z mintaja w ziołach pieczone Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kostki z mintaja w ziołach pieczone

 

Sposób przygotowania:

Kostki z mintaja w ziołach pieczone
Do miseczki wrzucamy bazylię, rozmaryn, kolendrę, kozieradkę i pieprz. Mieszamy. Kostki z mintaja rozmrażamy na płasko, tak by nie straciły kształtu. Gdy już będą prawie rozmrożone posypujemy przyprawami z obu stron. Do rękawa do pieczenia wlewamy oliwę z oliwek, układamy kostki z mintaja. Rękaw zawiązujemy, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 40minut. Ziemniaki obieramy, myjemy i rozdrabniamy. Gotujemy i rozdrabniamy tłuczkiem do ziemniaków. Na talerz wykładamy porcję ziemniaków i ryby. 
Kostki z mintaja w ziołach pieczone
A oto etap pieczenia się naszego pysznego mintaja
Kostki z mintaja w ziołach pieczone
A to etap gotowania się ziemniaków do mintaja
Kostki z mintaja w ziołach pieczone
Tak wygląda ryba zaraz po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika

Tagi:

mintaj dania