Jolanta27

Jolanta27

Szef Kuchni
[Przepisów: 70]

Mintaj pieczony z papryką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Danie dla smakoszy ryby przyrządzonej trochę inaczej

Mintaj pieczony z papryką

Składniki:

Mintaj pieczony z papryką

 

  • 75 dag filetów z mintaja
  • 2 papryki czerwone
  • 2 papryki żółte
  • 2 cebule
  • 1/2 pęczka natki
  • 1/3 szklanki białego wytrawnego wina
  • 10 dag sera żółtego
  • olej
  • sól
  • biały piprz

Sposób przygotowania:

Mintaj pieczony z papryką
Filety oprószyć solą i pieprzem. Paprykę pokroimy w paski. Cebulę pokroimy w pióra - podsmażamy na oleju w woku. Żaroodporne naczynie smarujemy dokładnie olejem. Rybę układamy na oleju, obkładamy paskami papryki, smażoną cebulą, posypujemy odrobiną soli i pieprzu, zalewamy winem. Wkładamy do piekarnika na 25 minut i pieczemy w temperaturze 180 stopni. Po wyciągnięciu posypujemy startym serem i posiekaną pietruszką. SMACZNEGO