p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Mintaj w sosie cytrynowo-koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mój sposób na mrożoną rybę

Mintaj w sosie cytrynowo-koperkowym

Składniki:

Mintaj w sosie cytrynowo-koperkowym

 

  • 5 szt. mintaj,
  • 1 łyżka koperek,
  • 1 op. przyprawa do ryb cytrynowa,
  • 330 ml śmietana

 

Sposób przygotowania:

Mintaj w sosie cytrynowo-koperkowym
5 kawałków mrożonego mintaja układamy na patelni, zalewamy słodką śmietaną wymieszaną z 1 opakowaniem przyprawy cytrynowej do ryb, dusimy na małym ogniu pod przykryciem 10 minut, obracamy rybę, dodajemy łyżkę koperku i dusimy dalsze 10 minut, aż sos zgęstnieje. Wyciągamy uduszoną rybę delikatnie na półmisek ( ja do ryb używam półmisków w kształcie ryby). Dekorujemy liśćmi mixu sałąt i plasterkami cytryny