iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Mintaj z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczna rybka z warzywami z piekarnika

Mintaj z warzywami

Składniki:

Mintaj z warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Mintaj z warzywami
Płaty ryby ja użyłam mintaja myjemy osuszamy solimy i doprawiamy pieprzem. Układamy na wysmarowanej masłem formie do zapiekania. Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy w kosteczkę. Kalafior kroimy w małe róże.Warzywa układamy na rybie. Solimy do smaku i posypujemy posiekanym drobno koperkiem. Doprawiamy posiekaną papryczką chilli i pieprzem. Podlewamy połową szklanki bulionu warzywnego lub wody. Pieczemy w 180 stopniach ok 20 min. Podajemy na ciepło.

Tagi:

mintaj dania