iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Miodowa pigwówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Miodowa pigwówka najsmaczniejsza na świecie

Miodowa pigwówka

Składniki:

Miodowa pigwówka

 

  • 50 dag pigwa,
  • 30 dag cukru
  • 1/2 szklanki miód naturalny,
  • 3/4 litra wódka z spirytusu- rozmajony spirytus

 

Sposób przygotowania:

Miodowa pigwówka
Pigwę myjemy wyjmujemy gniazda ,przecinamy na ósemki.Wkładamy do słoika zasypujemy cukrem .Dolewamy 3/4 litra wódki z spirytusu -czyli rozmajonego spirytusu ,wódka kupna jest słabsza. Odstawiamy zamknięty słoik na opk 4 tygodnie .Po tym czasie odcedzamy napój od owoców. Dolewamy miód .Mieszamy dobrze i rozlewamy do butelek . Zostawiamy w butelkach jeszcze na ok 3-4 dni. Pigwówka jest gotowa do spożycia .