eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Miodowa surówka Eli z kiszonej kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam surówkę z kiszonej kapusty z dodatkiem miodu. Pyszne połączenie kwaśnej kapusty i słodkiego miodu.

Miodowa surówka Eli z kiszonej kapusty

Składniki:

Miodowa surówka Eli z kiszonej kapusty

warzywa

  • 400 g kiszonej kapusty
  • 2 marchewki
  • 1 mała cebula

pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

Miodowa surówka Eli z kiszonej kapusty

przygotowanie składników

Miodowa surówka Eli z kiszonej kapusty
Na desce pokroić kiszoną kapustę i włożyć ją do miski.

Kapustę kiszoną wyłożyć na deskę, pokroić i włożyć do miski.

przygotowanie składników cd

Miodowa surówka Eli z kiszonej kapusty
Obrane,opłukane i osuszone marchewki zetrzeć na tarle z małymi oczkami.

Marchewki obrać, opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Zetrzeć marchewki na tarle z małymi oczkami.

przygotowanie składników cd

Miodowa surówka Eli z kiszonej kapusty
Obraną z łupinek cebulę pokroić w kostkę.

Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę.

przygotowanie surówki

Miodowa surówka Eli z kiszonej kapusty
Do kiszonej kapusty dodać pozostałe składniki i wymieszać.

Do kapusty dodać marchewkę, cebulę, miód i olej. Doprawić surówkę solą, pieprzem i wymieszać.

Smacznego!