Sposób przygotowania:
Makaron w sosie śmietanowo-pieczarkowym
Pieczarki dokładnie myję i kroję w plastry. Na patelni roztapiam masło a następnie dodaję pieczarli, sól i pieprz do smaku. Smażę na rumiano. Dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
Międzyczasie gotuję makaron w osolonej wodzie.
Do pieczarek dodaję śmietanę i tarty ser, doprawiam przyprawami według gustu. Uważnie mieszam tak by śmietana się nie zagotowała, wystarczy minuta. Dodaję odcedzony makaron. Mieszam.
Podaję odrazu.
Międzyczasie gotuję makaron w osolonej wodzie.
Do pieczarek dodaję śmietanę i tarty ser, doprawiam przyprawami według gustu. Uważnie mieszam tak by śmietana się nie zagotowała, wystarczy minuta. Dodaję odcedzony makaron. Mieszam.
Podaję odrazu.