Sposób przygotowania:
Surówka Eli z kapusty kiszonej z grejpfrutemprzygotowanie składników
Grejpfruta obrać ze skórki i podzielić na cząstki. Z cząstek grejpfruta usunąć gorzką błonę. Cząstki grejpfrut pokroić na mniejsze kawałki.
przygotowanie składników cd
Łuskane orzechy włoskie dość grubo pokroić.
przygotowanie składników cd
Marchewkę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce z małymi oczkami.
przygotowanie składników cd
Cebulę obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę.
przygotowanie składników cd
Kapustę kiszoną drobno posiekać.
przygotowanie surówki
Do miski włożyć kapustę, grejpfruta, marchewkę, orzechy i cebulę. Do surówki dodać olej słonecznikowy i miód. Surówkę doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Smacznego!
gusia1000