eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1445]

Surówka Eli z kapusty kiszonej z grejpfrutem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam surówkę z kiszonej kapusty z grejpfrutem, orzechami włoskimi i miodem. Surówka wyszła bardzo dobra.

Surówka Eli z kapusty kiszonej z grejpfrutem

Składniki:

Surówka Eli z kapusty kiszonej z grejpfrutem

składniki surówki

dodatki

Sposób przygotowania:

Surówka Eli z kapusty kiszonej z grejpfrutem

przygotowanie składników

Surówka Eli z kapusty kiszonej z grejfrutem
Obrane z błonek cząstki grejpfruta pokroić na mniejsze kawałki.

Grejpfruta obrać ze skórki i podzielić na cząstki. Z cząstek grejpfruta usunąć gorzką błonę. Cząstki grejpfrut pokroić na mniejsze kawałki.

przygotowanie składników cd

Surówka Eli z kapusty kiszonej z grejfrutem
Łuskane włoskie orzechy pokroić dość grubo.

Łuskane orzechy włoskie dość grubo pokroić.

przygotowanie składników cd

Surówka Eli z kapusty kiszonej z grejfrutem
Obraną i opłukaną marchew zetrzeć na tarce z małymi oczkami.

Marchewkę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce z małymi oczkami.

przygotowanie składników cd

Surówka Eli z kapusty kiszonej z grejfrutem
Obraną z łupinek cebulę pokroić w kosteczkę.

Cebulę obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę.

przygotowanie składników cd

Surówka Eli z kapusty kiszonej z grejfrutem

Kapustę kiszoną drobno posiekać.

przygotowanie surówki

Surówka Eli z kapusty kiszonej z grejfrutem

Do miski włożyć kapustę, grejpfruta, marchewkę, orzechy i cebulę. Do surówki dodać olej słonecznikowy i miód. Surówkę doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Smacznego!