Sposób przygotowania:
Miodowa surówka z marchewki, selera i jabłka
Obrać i umyć warzywa. Połówkę jabłka przeciąć na ćwiartki i usunąć z nich gniazda nasienne- nie obierać . Marchew i jabłko utrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej ( dla tego nie obieram jabłka bo dociskając je do tarki ścieram tak długo , aż zostaje skórka - tak jest wygodniej). Seler utrzeć na średnich oczkach tarki jarzynowej. Przygotować dresing. Wymieszać olej z miodem , wodą , szczypta soli , szczyptą pieprzu. Doprawić sokiem z cytryny. Polać utarte warzywa i jabłko dresingiem i zamieszać. Jeśli trzeba jeszcze doprawić do smaku. Podałam do ugotowanych w bulionie kawałków kurczaka (Bulion z kaszką wersja Mamy) -usunęłam skórki , chrząstki i wystające kości . Obrumieniłam mięso na odrobinie masła i podałam z ziemniakami z wody i tą surówką.