Sposób przygotowania:
Miodowe krewetki wg Buni
Krewetki rozmrozić .Osuszyć. Przygotować marynatę z 2 łyżeczek oleju , miodu, czosnku z solą i białego pieprzu. Wymieszać . Posmarować marynatą krewetki . Zostawić w lodówce na 15 minut. Wyjąć krewetki. Na patelni rozgrzać masło z olejem. Na gorące wrzucać krewetki. Smażyć po 2 minuty z każdej strony by się zrumieniły. Zdjąć z patelni . Podać z kawałkiem cytryny do kropienia sokiem. Posypać usiekanym koprem . Można polać masłem ze smażenia by można było w nim maczać bagietkę. * to jest jedna mała porcja na lekka przekąskę dałam tego plasterek bułki lekko opieczony na grzankę Teraz mogę ze spokojnym sumieniem napisać : Podchodziłam do tego typowo eksperymentalnie na zasadzie uda sie to dobrze- nie uda trudno. A wyszło cudownie . Niech się schowają wszystkie inne sposoby na doprawianie krewetek ( nawet czosnek mi tu nie przeszkadza ) .Gorąco polecam wszystkim miłośnikom krewetek - oświadczam , że krewetki robione sposobem Buni są fantastyczne.
joanna3