pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Miodowe skrzydełka kuminowe na grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

aromatyczne skrzydełka na grilla

Miodowe skrzydełka kuminowe na grilla Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Miodowe skrzydełka kuminowe na grilla

 

  • miód 2 łyżki
  • skrzydełka 1,3 kg
  • kmin rzymski 1 łyżka
  • kostka rosołowa 2
  • olej rzepakowy 100ml

Sposób przygotowania:

Miodowe skrzydełka kuminowe na grilla
Skrzydełka myjemy i ucinamy im lotki (można na nich ugotować lekki rosół). Do miseczki wlewamy olej. Dodajemy kostki rosołowe. Intensywnie mieszamy, aby kostki się rozpuściły. Wlewamy miód. Kmin ucieramy na proszek w moździerzu. Dodajemy do marynaty. Mieszamy. Tak przygotowaną miksturą polewamy skrzydełka w pojemniku. Pojemnik zamykamy, wstrząsamy nim, aby marynata dokładnie się rozprowadziła i wstawiamy do lodówki. Po kilku godzinach, a najlepiej następnego dnia skrzydełka są gotowe do grillowania. Pieczemy z dwóch stron na ciemnozłoty kolor. Smacznego.
Miodowe skrzydełka kuminowe na grilla
Skrzydełkom odcinamy tak zwane lotki
Miodowe skrzydełka kuminowe na grilla
Kostki mieszamy z olejem i utartym kuminem
Miodowe skrzydełka kuminowe na grilla
Tak przygotowaną miksturą polewamy skrzedełka
Miodowe skrzydełka kuminowe na grilla
Grillujemy z dwóch stron na złoty kolor