msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Miruna dla dbających o linię.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Taką wersję rybki robię dla mnie i dla mojej córki.Bez panierki,ale na prawdę bardzo smaczna.

Miruna dla dbających o linię. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Miruna dla dbających o linię.

 

  • 3 filety z miruny ze skórą
  • 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
  • 1 łyżeczka soli ziołowej
  • olej do smażenia
  • 1-2 łyżki mąki pszennej

Sposób przygotowania:

Miruna dla dbających o linię.
Filety z miruny opłukać i osuszyć.Pokroić w dowolnej wielkości kawałki.Oprószyć pieprzem cytrynowym i solą ziołową (wystarczy z jednej strony fileta). Oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym na patelni oleju z obu stron na rumiano. Można podać np. z brązowym ryżem,sosem pieczarkowym i zasmażanymi buraczkami.
Miruna dla dbających o linię.
Oprószone pieprzem cytrynowym i solą ziołową kawałki ryby smażyć na rumiano.